Pierwszym krokiem w drodze tworzenia czegoś takiego byłoby zapytanie się Was, kto chciałby znaleźć się na takiej karcie. Będę wiedział, kogo opis przeczytać, a co za tym idzie, jakie dać mu statystyki i zdolności.
Później wpisałbym te staty w tym temacie, ocenilibyście je, może coś dodali.
Jeśli stwierdzilibyście, że jest ok wziąłbym się za same karty, mam puste szablony i wpisanie tam statystyk to żaden problem. \
Kolejna prośba byłaby jednak do was: musielibyście przesłać mi jakieś czarno-białe grafiki waszych alter ego, które znajdą się na kartach i warunkowo, kto chce, krótkie opisy lub cytaty, które znajdują się u dołu kart do SWMinis. Myślę, że jeśli ktoś z was będzie tu pisał, że chce taką kartę to może te dwie rzeczy wrzucić w tym samym poście w sensie: link do obrazka i ten (krótki!) tekścik.
Gajowy wpadł też na ewentualny pomysł zrobienia konwersji waszych postaci, które pasowałyby do kart. To trudne zadanie gdyż do zrobienia porządnej konwersji Mandalorianina jest potrzebna figurka Mandalorian Gunslingera, a ja nie mam żadnej sztuki i w całej Warszawie też już raczej nie ma. Gdyby komuś bardzo zależało na takiej konwersji, musiałby sam zdobyć tą figurkę (a może już ma) i jakoś ją mi podesłać. Wtedy stworzyłbym takie cudeńko, które wraz z kartą tworzyłoby, uważam, fajny gadżet. To ostatnie zależy już tylko od was.
Tymczasem zbieram chętnych, którzy chcą karty i powtarzam: piszecie, że tak, to wrzućcie od razu obrazek i ten cytacik, motto, cokolwiek...