Delta, taki produkt nie jest dla przeciętnego Kowalskiego... tylko dla Geeka Kowalskiego z takim jobem jak my, albo dla tatusia, który chce frajdę zrobić dzieciakowi.
A tak po prawdzie w naszym pięknym kraju mamy tak utalentowanych ludzi jak SID, Arakyel, Delta, Merr-Sonn, że o innych specach z PG nie wspomnę, a pieprzymy się z samoróbkami. Ja wiem, że to kosztuje i w ogóle ale jak chcemy mieć zachowany standard PRO... zdajmy się na ludzi PRO.
Niech przykładem będą zbroje TCW. Załóżmy, że kilku z nas zrobi zbroje. Najpewniej wytniemy je z PCV lub spienionego PCV. Nie są to materiały ani wygodne, ani trwałe. Inwestycja taka pochłonie lekko kilka setek złotych i co? Płyty są podatne na uszkodzenia. Za pancerz Stormtroopera trzeba troszkę więcej zapłacić, fakt, ale są one trwałe, sztywne i bardziej wytrzymałe niż np. mój obecny pancerz (a tak po prawdzie koszt jest zbliżony). Może takie podejście mam ze względu na brak czasu, ale wole dać zarobić Krzyśkowi i Piotrowi, a mieć sprzęt naprawdę PRO.
Zresztą zobaczcie przytoczone przeze mnie wcześniej link. Koleś płyty DW odsysał, fakt u nas to produkt niszowy i skierowany do garstki odbiorców (mały popyt = mały zwrot kosztów produkcji = wysoka cena/ duży popyt = większy zwrot kosztów produkcji = niższa cena). Prywatnie czułem się troszkę jak świnia, że Piotr sprzedał nam hełmy po takich cenach (zwłaszcza, że z moim to były dopiero przeboje... pieprzony kurier
), bo wykonał kawal roboty, a w ten sposób jedynie pokrył koszt produkcji.